Doç.Dr.

onderhanedar@sakarya.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Avni Önder HANEDAR, lisans derecesini Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 2004 yılında, doktora ve yüksek lisans derecesini 2008 ve 2013 yıllarında Essex Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2017 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri bölümünde çalışmaktadır. Daha öncesinde, Kara Harp Okulu, Dokuz Eylül, Boğaziçi ve Essex Üniversiteleri’nde araştırma ve öğretim faaliyetinde bulunmuştur. Çalışma alanı uygulamalı iktisat tarihidir. Bu alandaki çalışmaları politik risklerin piyasa işlemleri aracılığıyla ölçülebilirliği ve öngörülebilirliği ile göç hareketleri üzerine odaklanmıştır. Aynı zamanda tarihi süreçte finansal yapıların gelişimi ve tarımsal kredi sistemleri üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Dr. HANEDAR’ın araştırmalarından bazıları Journal of Ethnic and Migration Studies, Finance Research Letters, The Economic History of Developing Regions, Pasajlar, The Scandinavian Economic History Review, Defence and Peace Economics, Research in Economic History, Historical Methods gibi dergilerde yayımlanmıştır. Türkiye’den Amerika’ya kitlesel göç çağında emek hareketliliği ve politik risklerin 1923 sonrası Türkiye ekonomisinde yansımaları üzerine TÜBİTAK tarafından finanse edilen iki projede yürütücü olarak, Osmanlı finans piyasaları verileri ile reform ve kurumsal değişimlerin etkilerine ilişkin bir başka projede araştırmacı olarak çalışmaktadır. Applied Economics, Global Business and Economics Review, Ekonomik Yorumlar, Insight Turkey gibi dergilerde hakemlik yapan Dr. HANEDAR’ın Bilgi ve Mezopotamya Disiplinlerarası Çalışmalar Dergilerinde editör ve kurul üyeliği görevlerini yapmaktadır.

Web site: https://avnihanedar.academia.edu/

***

Avni Önder Hanedar serves as Assoc. Professor at Sakarya University, Faculty of Political Sciences, Department of Econometrics since 2017. Previously, he carried out research and teaching activities at the Turkish Military Academy, Dokuz Eylül, Sakarya University, Bosphorus and Essex Universities. He received his PhD degree from Essex University in 2013. His field of study is applied Ottoman economic and financial history. Dr. Hanedar has published in Finance Research Letters, The Economic History of Developing Regions, Pasajlar, The Scandinavian Economic History Review, İktisat ve Toplum, Defense and Peace Economics, Research in Economic History, Historical Methods, Borsa Istanbul Review, Review of Middle East Economics.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri

Derece Üniversite Bölüm / Program Mezuniyet Yılı
Lisans DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 2004